• Vlucht inclusief
 • Accommodatie inclusief

Rondreis door China met magische Yangtze cruise

 • Rondreis
 • 13 of 15 nachten
€ 2.687 -11%
prijs vanaf € 2.399 per persoon
 • totaalprijs vanaf € 4.798
 • ]
 • Prijs voor: 2 volwassenen

Reis zonder zorgen met de pakketreizen van onze vertrouwde partners.

Bezoek voor meer informatie de Veelgestelde vragen en Algemene voorwaarden van onze partner.

In het Rijk van het Midden: Werelderfgoed, megasteden & betoverende rivierlandschappen - incl. vluchten, hogesnelheidstreinen, excursies & meer

Route

Dag 1: Amsterdam of Brussel - eventuele tussenstop - Beijing (vlucht)

Vertrek uit Europa, op naar het mystieke China! Onderweg breng je één nacht door in het vliegtuig.

Dag 2: Beijing

Op de luchthaven van Beijing word je opgewacht door je reisbegeleider. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je de rest van de tijd ter vrije besteding, of je kunt na overleg met je reisleiding direct beginnen met sightseeing in Beijing als je kamer 's ochtends nog niet beschikbaar is. Als eerst bezoek je de Tempel van de Hemel, een van de meest opvallende gebouwen in de stad. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Chinese keizers gebruikten het uitgebreide en sierlijke tempelcomplex om de almachtige goden gunstig te stemmen door middel van offerrituelen en om te bidden voor een goede oogst. Vandaag de dag wordt het park gebruikt door de lokale bevolking om samen te kaarten, hun ochtendgymnastiek te doen en een praatje te maken met vrienden.

Dag 3: Beijing

Vandaag bezoek je eerst het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein). Daarna ga je naar de Verboden Stad met zijn keizerlijke rode muren. De Chinese keizers van de Ming- en Qing-dynastieën leefden en regeerden hier tot de revolutie in 1911, en eeuwenlang werden gewone burgers niet toegelaten - vandaar de naam Verboden Stad. Er staan 890 paleizen met talloze paviljoens en 8.886 kamers. Volgens de legende zijn er in werkelijkheid 9.999½ kamers. Het werd in 1987 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Daarna bezoek je de klokkentoren en ervaar je een theeceremonie. Vervolgens maak je een wandeling door de oude steegjes, de zogenaamde “Beijing Hutong”.

Dag 4: Beijing - Zhengzhou - Shaolin klooster (hogesnelheidstrein)

Vandaag is het tijd voor een excursie naar de Chinese Muur, die bedoeld was om het Chinese Rijk te beschermen tegen nomadische ruiters uit het noorden, maar die zijn doel nooit helemaal heeft bereikt. “Wie de Grote Muur niet beklommen heeft, is geen echte held.” Dit populaire gezegde getuigt van het grote respect dat de Chinezen hebben voor dit bouwwerk. Na een lunch in een lokaal restaurant vertrek je naar Olympia Park voor een fotostop bij het ‘’Vogelnest’’.

In de namiddag vertrek je met de hogesnelheidstrein naar Zhengzhou en zal een transfer je naar het hotel brengen.

Dag 5: Zhengzhou - Luoyang - Xi'an (hogesnelheidstrein)

Op dag vijf breng je een bezoek aan het Shaolin Klooster - de tempel van de Eerste Patriarch. De Shaolin Tempel werd gebouwd in 495 en is de geboorteplaats van het Chan Boeddhisme, gesticht door de Indiase monnik Bodhidharma, die, verzwakt door lange periodes van meditatie, een aantal oefeningen bedacht om het lichaam kracht en flexibiliteit te geven. Deze revolutionaire manier van denken kan worden teruggevoerd tot de monnik Taosheng, die verlossing niet alleen zag in een pad van verzaking, maar ook in de bliksemsnelle realisatie van de waarheid. De ongewapende krijgskunst kreeg voor het eerst bekendheid toen de monniken de stichter van de Tang-dynastie hielpen in de strijd tegen een lokale krijgsheer.

Buiten het klooster hebben zich nu talloze kungfu scholen gevestigd, waarvan de leerlingen de grote droom van Hollywood dromen. Overal in het Shaolin klooster en de omliggende vechtsportscholen kun je bij mooi weer de monniken en leerlingen intensief zien oefenen. Het Shaolin klooster staat ook bekend als trainingscentrum in China en de rest van de wereld. Al meer dan 1500 jaar worden hier beginners opgeleid tot meesters in de Chinese vechtkunst.

In de namiddag is het tijd om de indrukwekkende Grotten van Longmen bij Luoyang te bewonderen. een voormalige keizerlijke stad in de provincie Henan en de bakermat van de Chinese beschaving. De grotten werden in hun huidige vorm al in de 6e eeuw gebouwd en zijn een van de vier beroemdste boeddhistische grottengroepen in China. De grotten liggen in de vallei van de Yihe rivier. De bouw begon in de Noordelijke Wei Dynastie (386~557) en duurde ongeveer 400 jaar. Er zijn meer dan 2300 grotten en nissen met bijna 110.000 Boeddhabeelden en 2800 inscripties.

Ten slotte neem je de hogesnelheidstrein naar Xi'an, gevolgd door een transfer naar het hotel.

Dag 6: Xi'an

Vandaag bezoek je het hoogtepunt van je reis, het wereldberoemde Terracottaleger nabij Xi'an. Het is een van de belangrijkste archeologische vondsten van de 20e eeuw en het 8e wereldwonder. Het Terracottaleger lag meer dan 2000 jaar onontdekt onder de akkers in de buurt van Xi'an totdat landarbeiders in 1974 bij toeval de eerste bewijzen van het enorme complex blootlegden.

In de namiddag is er wat tijd over om zelf op verkenning te gaan. Slenter bijvoorbeeld door de oude stad van Xi'an, de voetgangerszone en de moslimwijk met veel marktkraampjes. Hier kun je op eigen kosten vele heerlijke lokale lekkernijen proeven.

Dag 7: Xi'An - Chengdu (hogesnelheidstrein of vlucht)

Na het ontbijt neem je een hogesnelheidstrein (of vlucht) naar Chengdu. Bezoek 's middags de oude stad Jinli van Chengdu en Kuanzhai Xiangzi (letterlijk de brede en smalle steeg) in het centrum. Het bestaat uit de brede Kuan Xiangzi, de smalle Zhai en Jing Xiangzi . Samen is de steeg een miniatuur en een symbool van Chengdu in de oudheid. Vandaag de dag is het de perfecte combinatie van geschiedenis, mode, vrije tijd en eten. 's Avonds kun je hier op eigen kosten de lekkernijen proeven.

Dag 8: Chengdu - Chongqing (hogesnelheidstrein) - cruise

Na het ontbijt rijd je naar Chengdu Research Base van Giant Panda Breeding (het grootste pandafokcentrum ter wereld). Het 600 hectare grote gebied wordt gebruikt om onderzoek te doen naar de beste omstandigheden en methoden voor een succesvolle herintroductie van kunstmatig gefokte pandaberen. Het centrum werd in 1987 opgericht met zes reuzenpanda's die uit het wild werden gered. Het centrum heeft de grootste populatie kunstmatig gefokte reuzenpanda's. In 2015 telde het 115 dieren, die je van dichtbij kunt bekijken.

In de namiddag neem je de hogesnelheidstrein naar Chongqing. Bij aankomst word je opgehaald en maak je een korte wandeling bij het Bevrijdingsmonument in het centrum van de stad, waarna je aan boord gaat van het luxe 5*-cruiseschip.

Dag 9: Yangtze riviercruise & Shuangguishan National Park of Fengdu Ghost City

Vandaag bezoek je het Shuangguishan National Park (als je reist met President 8) of Fengdu Ghost City (als je reist met Century Paragon) - die al sinds de Han-periode bekend staat als de “ingang naar de onderwereld”. De indrukwekkende “spookstad” ligt op de 288 meter hoge tempelberg Ming Shan. Het taoïstische tempelcomplex en de figuren kunnen ook beter worden omschreven als de “Duivelsstad”, omdat het laat zien wat er met je gebeurt in de tien Chinese hellen. Volgens het oude Chinese geloof moet je wachten op het oordeel van de rechtbank van de hel en vervolgens vreselijke martelingen ondergaan om te boeten voor je zonden. Daarna word je uiteindelijk herboren - als een hond of een worm, afhankelijk van je vorige leven. De oorsprong van deze spook- of hellestad gaat terug tot de Han-periode 2000 jaar geleden, toen twee ambtenaren, de heer Yin en de heer Wang, zich terugtrokken uit overheidsdienst en hier een leven als taoïstische kluizenaars begonnen.

Dag 10: Yangtze riviercruise & de Drie Kloven

Vandaag doorkruis je de Qutang en Wu kloven en maak je een fascinerende excursie naar de Shennv Stroom. Daar stap je over op een kleine boot. Je vaart langs de stroom en bewondert de natuurlijke schoonheid van het landschap van de Drie Kloven van dichtbij. Daarna keer je terug naar het cruiseschip.

Dag 11: Cruise op de Yantze Drieklovendam - Yichang - Shanghai (hogesnelheidstrein)

In de ochtend bezoek je het grootste hydro-elektrische project ter wereld: de Drieklovendam op het uitkijkplatform. Meer dan 1,2 miljoen mensen zijn geherhuisvest door de overheid en hele dorpen liggen nu onder het waterniveau.

In de namiddag reis je per hogesnelheidstrein van Yichang naar Shanghai. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel.

Dag 12: Shanghai

Welkom in de metropool Shanghai, de grootste haven ter wereld met misschien wel de mooiste skyline van China. Je bezoekt het Shanghai Museum en stort je daarna in de drukte van China's beroemdste winkelstraat, Nanjing Road. Slenter daarna door het gebied Bund, die niet alleen aan het water ligt maar ook architectonisch aantrekkelijke gebouwen heeft.

De vlucht naar Amsterdam of Brussel kan deze nacht plaatsvinden.

Dag 13: Shanghai - Amsterdam of Brussel

Na het ontbijt kun je nog genieten van wat vrije tijd of vlieg je terug naar de gekozen luchthaven.

Goed om te weten

Kies je voor de rondreis van 13 nachten in plaats van 11 nachten, dan verblijf je 1 extra nacht in Beijing en Shanghai

Programmawijzigingen als gevolg van lage waterstanden tijdens de cruise, reparatie- of onderhoudswerkzaamheden aan openbare voorzieningen, slecht weer, terreuraanslagen, officiële bevelen, staking, oorlog, pandemie of andere overmacht, uitdrukkelijk voorbehouden, zelfs zonder voorafgaande kennisgeving.

Sinorama Reisen GmbH behoudt zich het recht voor om indien nodig de volgorde van de te bezoeken bezienswaardigheden en de hotels in dezelfde categorie te wijzigen.

Deze aanbieding is inclusief:
 • 2 of 3 nachten in een Standaardkamer in Lijingwang International Hotel (of vergelijkbaar), Beijing

 • 1 nacht in een Standaardkamer in Jingpeng Eco Hotel (of vergelijkbaar), Dengfeng, Zhengzhou

 • 2 nachten in een Standaardkamer in Titan Times Hotel (of vergelijkbaar), Xi'an

 • 1 nacht in een Standaardkamer in Chengdu Tibet Hotel (of vergelijkbaar), Chengdu

 • 3 nachten in een Balcony cabin B of C op cruiseschip Century Paragon of President 8

 • 2 of 3 nachten in een Standaardkamer in Jinjiang Hotel (of vergelijkbaar), Shanghai

 • Ontbijt in alle hotels

 • Halfpension en 2x lunchbuffet aan boord van het cruiseschip

 • 9x lunch in een lokaal restaurant volgens programma

 • Engelssprekende reisleiding

 • Excursies & bezienswaardigheden volgens reisschema

 • Vlucht van Amsterdam, Brussel Zaventem naar Peking en terug van Shanghai naar Amsterdam, Brussel Zaventem

 • 1 stuk handbagage per persoon

 • 1 stuk ingecheckte bagage per persoon

 • Alle hogesnelheidstreinen (Beijing - Zhengzhou / Luoyang-Xi'an-Chengdu, Chengdu -Chongqing)

 • Gedeelde transfers

 • De touroperator voor deze reis is Sinorama Reisen GmbH

Reisdetails

Dag 1 & 2: Lijingwang International Hotel, Beijing (2 of 3 nachten)

Lijingwan International Hotel is een hotel in Shilipu, in de buurt van de Honglingjin brug dicht bij het Central Business District, de Ciyun tempel en de noordelijke Chaoyang weg. De moderne kamers nodigen je uit om te ontspannen na een dag verkennen. Neem een duik in het binnenzwembad, ontspan in …

Lees meer

Dag 3: Jinpeng Eco Hotel, Dengfeng, Zhengzhou (1 nacht)

Jinpeng Eco Hotel ligt in het schilderachtige Luya Falls gebied, op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Dengfeng. Het restaurant serveert zowel westerse als Chinese gerechten. Er is ook een café, een theehuis en een selectie bars. Andere faciliteiten zijn een spa, sauna, fitnessfaciliteit…

Lees meer

Dag 4 & 5: Titan Times Hotel, Xian (2 nachten)

Het verfijnde Titan Times Hotel wacht op je in de buurt van de historische stadsmuur van Xi'an in het landelijke hart van China. Charmante kamers met ramen van vloer tot plafond bieden uitzicht op de stad, terwijl verschillende restaurants je verleiden met Oosterse en internationale lekkernijen. Na…

Lees meer

Dag 6: Tibet Hotel, Chengu (1 nacht)

In luxe overnachten in het Tibet Hotel Chengdu, en dat op een toplocatie. Het hotel ligt op slechts vijf minuten lopen van het treinstation Chengdu North en is een uitstekend startpunt voor ontdekkingstochten in Chengdu. Het café in het hotel nodigt uit tot een ontspannende pauze in de namiddag - o…

Lees meer

Dag 7 - 9: Cruiseschip Century Paragon of President 8, Yangtze (3 nachten)

Je vervolgt je reis op het cruiseschip Century Paragon of President 8. Het 5*-schip heeft onder andere een spa met een groot zwembad, een bioscoop en twee restaurants. De ruime hutten zijn elegant ingericht en hebben een balkon.

Faciliteiten: restaurants, zwembad, spa, bioscoop

Lees meer

Dag 10 & 11: Jin Jiang Hotel, Shanghai (2 of 3 nachten)

In het hart van het adembenemende centrum van Shanghai verwelkomt het Jin Jiang Hotel je. Geniet van het uitzicht over de skyline van Shanghai of ga op pad om de metropool te verkennen. Trek je 's avonds terug in de comfortabele kamers en ontspan, weg van de drukte van de stad. Culinaire wensen wor…

Lees meer
Reisdetails

De heenvlucht tussen Amsterdam of Brussel en Beijing, China is in de prijs inbegrepen, evenals de terugvlucht tussen Shanghai en Amsterdam of Brussel.

Eén stuk handbagage met een maximaal gewicht van 7 kg per persoon en één stuk ingecheckte bagage met een maximaal gewicht van 23 kg per persoon mogen gratis worden meegenomen.

Vanaf Amsterdam vlieg je met Qatar Air, Air China, British Airways,LH, KLM, Air France, Swiss, SAS, Emirates, Etihad (of vergelijkbaar) en vanaf Brussel vlieg je met Qatar Air, Air China, British Airways,LH, KLM, Air France, Swiss, SAS, Emirates, Etihad (of vergelijkbaar).

Houd er ook rekening mee dat de beperkingen voor bagagegewicht en -afmetingen per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen, controleer hiervoor de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Heenvlucht tussen Amsterdam of Brussel en Beijing (indirecte vlucht)

Vertrek om 08:00-21:00 uur, aankomst om 06:00-22:00 uur (+1)

Terugvlucht tussen Shanghai en Amsterdam of Brussel (indirecte vlucht)

Vertrek om 08:00-02:00 uur (+1), aankomst om 18:00-08:00 uur (+1)

Houd er rekening mee dat je heen- en terugvlucht 's nachts zijn, dus denk hieraan bij het plannen van de tijd die je wegblijft. De datum die je kiest als incheckdatum is de dag waarop je vanuit Nederland / België vertrekt en de volgende dag in Beijing aankomt om je vakantie van 11 of 13 nachten te beginnen. De uitcheckdatum is de dag dat je aan boord gaat van je vlucht terug naar Nederland/België. Omdat je inkomende vlucht ook 's nachts is, ben je in totaal 13/15 nachten weg.

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
 • Het visum is niet bij de prijs inbegrepen en kan rechtstreeks bij de touroperator Sinorama Reisen GmbH worden aangevraagd (ca. €180 per persoon voor burgers van alle EU- of Schengenlanden)
 • Extra excursies kunnen op aanvraag worden geboekt bij de touroperator
Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een directe overeenkomst tussen jou en onze vertrouwde partner voor de levering van je boeking. Onze partner is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de overeenkomst. Sectie 2 van Algemene voorwaarden van Secret Escapes en Algemene voorwaarden van onze partner is van toepassing op deze boeking.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Sinorama Reisen BENELUX is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Sinorama Reisen BENELUX beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Verwachte vluchttijden

Als de vlucht inbegrepen is in je deal, zijn de getoonde vluchttijden geschat en dus onderhevig aan wijzigingen. Houd er rekening mee dat je gewenste vertrektijd niet in alle gevallen kan worden gegarandeerd.

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Annulering en wijzigingen

Om je geplande route te wijzigen, een upgrade aan te vragen of als je vragen hebt over je boeking, kun je rechtstreeks contact opnemen met de touroperator op +4915786757013 of via e-mail op service@sinoramareisen.de. Voor meer informatie over het beleid van deze aanbieding, kun je terecht op de website van de partner: https://sinoramareisen.de/en/

Vluchtbevestiging disclaimer

Vluchttijden en luchtvaartmaatschappijen worden door Sinorama Reisen BENELUX bevestigd nadat je je boeking hebt gemaakt. Binnen 7 dagen na de bevestiging van je boeking bij ons, ontvang je een e-mail van de touroperator Sinorama Reisen BENELUX met je definitieve boekingsbevestiging, waarin de exacte vluchttijden voor je specifieke boeking worden bevestigd. De vluchttijden zullen binnen de tijdsparameters en mogelijke luchtvaartmaatschappijen vallen die in deze aanbieding zijn vermeld.

Informatie over route- en hotelvariatie voor rondreizen

De touroperator behoudt zich het recht voor het reisschema te wijzigen als gevolg van onvoorziene omstandigheden, alsook om in uitzonderlijke gevallen hotels van dezelfde of een hogere categorie op een vergelijkbare locatie te boeken.

Extra nachten o.w.v. vlucht

Houd er rekening mee dat er door de tijd en duur van je vlucht een extra nacht aan je reis kan worden toegevoegd

Groepsreis

Houd er rekening mee dat dit een groepstour is. Het minimum aantal deelnemers is 8.

Accommodatie

Houd er rekening mee dat de verblijven vermeld in deze aanbieding voorbeeldhotels zijn. Het is mogelijk dat je zult logeren in andere, gelijkwaardige hotels.

Reisleider

Engelssprekende gids