• Vlucht inclusief
  • Accommodatie inclusief

Prachtig Portugal: Ultieme roadtrip van Noord naar Zuid

  • Rondreis
  • 10 of 14 nachten
€ 1.217 -14%
prijs vanaf € 1.049 per persoon
  • totaalprijs vanaf € 2.098
  • ]
  • Prijs voor: 2 volwassenen

Reis zonder zorgen met de pakketreizen van onze vertrouwde partners.

Bezoek voor meer informatie de Veelgestelde vragen en Algemene voorwaarden van onze partner.

Maak een rondreis van 10 of 14 nachten van Porto naar de Algarve en verblijf in charmante 4* boetiekhotels, incl. ontbijt, vluchten & huurauto

De onderstaande route is een voorgestelde route langs de hoogtepunten van Portugal. De hotelnachten staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de perfecte roadtrip samen te stellen.

Voorgestelde route bij 10 nachten:

Dag 1: Gekozen luchthaven - Porto - Viana do Castelo

Zodra je uit het vliegtuig stapt in Porto, haal je je huurauto op en is het tijd om richting de Atlantische kust te rijden, naar het plaatsje Viana do Castelo. Hier zul je de eerste twee nachten in Casa Melo Alvim verblijven, incl. ontbijt.

Dag 2: Viana do Castelo

Casa Melo Alvim ligt in het hart van het historische centrum van Viana do Castelo, waardoor je op loopafstand van de meest iconische bezienswaardigheden verblijft. Wandel bijvoorbeeld naar de Santa Luzia kerk of stap in de Elevador de Santa Luzia - de langste kabeltrein van heel Portugal - voor een schitterend uitzicht over de stad. Een autorit van nog geen tien minuten brengt je naar Praia do Cabedelo en op een half uur rijden vind je het pittoreske Ponte de Barca, een groene gemeente aan de rivier Rio Lima.

Dag 3: Viana do Castelo - Ancede

Vandaag stap je in de auto voor een rit van ongeveer 140 kilometer richting Ancede. Onderweg passeer je het bruisende Braga, een van de oudste steden van Portugal en zeker de moeite waard voor een korte stop. Zodra je bent aangekomen in Ancede, kun je heerlijk uitrusten in Lavandeira Douro Nature & Wellness, waar je de komende nacht zult slapen, incl. ontbijt. Dit hotel is een oase van rust in het prachtige landschap van de Dourovallei, omringd door groene wijngaarden en bergen.

Dag 4: Ancede - Óbidos

Op dag vier reis je verder naar Óbidos en kun je een tussenstop maken in Viseu, een historische stad met een kathedraal die hoog op de heuvel ligt. De rit van vandaag duurt ongeveer drie uur en eenmaal aangekomen in Óbidos, check je voor de komende twee nachten in bij Casa das Senhoras Rainhas, incl. ontbijt.

Dag 5: Óbidos

Casa das Senhoras Rainhas ligt in het historische centrum van Óbidos, binnen de muren van het kasteel. Óbidos is een van de best bewaarde vestingstadjes van Portugal. Bewonder hier de uitbundig gedecoreerde toegangspoort Porta da Vila, struin langs de vele winkeltjes met souvenirs en handwerk en vergeet niet om het beroemde lokale Ginja te proeven, een kersenlikeur dat traditioneel in een kopje van chocolade wordt geserveerd.

Dag 6: Óbidos - Sintra

Na het ontbijt is het tijd om nog verder naar het zuiden te rijden. Na een rit van ongeveer een uur kom je aan in Sintra, waar je twee nachten in Rosegarden House zult slapen, incl. ontbijt. Het sprookjesachtige Sintra staat vol met schitterende landhuizen, kastelen en prachtige tuinen. Denk hierbij aan het Paleis van Pena met een weelderig park, het Moors kasteel en Quinta da Regaleira.

Dag 7: Sintra

Struin door de geplaveide straatjes van de stad langs boetiekjes, restaurants en cafés. Met je huurauto is een trip naar de omringende wijngaarden van Colares en de stranden van Cascais een echte aanrader, terwijl je voor stedelijk vertier de prachtige binnenstad van Lissabon kunt bezoeken, op slechts 35 minuten rijden.

Dag 8: Sintra - Évora

Op dag acht is het tijd om Sintra in te ruilen voor Évora, waar je twee nachten in het hart van het historische centrum in The Noble House zult overnachten, incl. ontbijt. Deze stad ligt in het zuidoosten van Portugal en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen.

Dag 9: Évora

Wandel vandaag naar de nabijgelegen Kathedraal van Évora en de Romeinse tempel, vergaap je aan het hoge aquaduct en bezoek de belangrijkste musea van de stad. In de middag struin je richting Praça do Giraldo om van een hapje of drankje te genieten op een van de vele terrasjes.

Dag 10: Évora - Monchique

De laatste bestemming van je rondreis is Monchique, één van de hoogste dorpjes in Portugal in de bergen boven de Algarve. Hier zul je de laatste nacht in Pure Monchique Hotel vertoeven, incl. ontbijt. Het is de ideale locatie voor wandelliefhebbers en het dorp is dankzij zijn natuurlijke bron vooral bekend als wellnessoord.

Dag 11: Monchique - Faro - de gekozen luchthaven

Vandaag is het tijd om je koffers weer in te pakken en richting Faro te reizen. Hier lever je je huurauto weer in op de luchthaven en stap je in het vliegtuig richting Amsterdam, Eindhoven of Brussel Charleroi.

Goed om te weten

  • Bij de rondreis van 14 nachten verblijf je 1 extra nacht in Viana do Castelo, Ancede, Sintra en Monchique
Deze aanbieding is inclusief:
  • 2 of 3 nachten in een Standaardkamer in Casa Melo Alvim, Viana do Castelo

  • 1 of 2 nacht(en) in een Standaardkamer in Lavandeira Douro Nature & Wellness, Ancede, Baião

  • 2 nachten in een Standaardkamer in Casa das Senhoras Rainhas, Óbidos

  • 2 of 3 nachten in een Standaardkamer in Rosegarden House, Sintra

  • 2 nachten in een Standaardkamer in The Noble House, Évora

  • 1 of 2 nacht(en) in een Standaardkamer in Pure Monchique Hotel, Monchique

  • Ontbijt in alle hotels

  • Inclusief huurauto (categorie A) voor de duur van het verblijf

  • 1 stuk handbagage per persoon

  • Vlucht van Amsterdam, Brussel Charleroi, Eindhoven naar Porto en terug van Faro naar Amsterdam, Brussel Charleroi, Eindhoven

  • De touroperator voor deze reis is Style in Travel in Heerhugowaard, Nederland

  • De touroperator is aangesloten bij het Calamiteitenfonds, ANVR, SGR en SGRZ

Reisdetails

Dag 1 & 2: Casa Melo Alvim, Viana do Castelo (2 of 3 nachten)

Casa Melo Alvim, dat deel uitmaakt van Condé Nast Johansens, ligt in het hart van het historische centrum van Viana do Castelo en is het oudste stedelijke landhuis in de stad Minho. Dankzij de centrale ligging verblijf je op een steenworp afstand van de meest iconische gebieden van Viana do Castelo…

Lees meer

Dag 3: Lavandeira Douro Nature & Wellness, Ancede (1 of 2 nachten)

Lavandeira Douro Nature & Wellness is een oase van rust in het prachtige landschap van de Dourovallei, omringd door groene wijngaarden en bergen. Dit hotel biedt niet alleen een ontspannen verblijf, maar ook de mogelijkheid om weer in contact te komen met Moeder Natuur.

*Hotelfaciliteiten: resta…

Lees meer

Dag 4 & 5: Casa das Senhoras Rainhas, Óbidos (2 nachten)

Casa das Senhoras Rainhas ligt in het historische centrum van Óbidos, binnen de muren van het kasteel, en biedt zijn gasten een exclusieve architectuur, gecombineerd met een moderne inrichting en een uitstekende service.

Hotelfaciliteiten: restaurant, conciërgeservice, 24-uursreceptie, wifi

Lees meer

Dag 6 & 7: Rosegarden House, Sintra (2 of 3 nachten)

Met meer dan een eeuw geschiedenis, is de culturele en architectonische rijkdom van Rosegarden House zorgvuldig bewaard gebleven tijdens de renovatie in 2019. De combinatie van het oude en traditionele met het moderne heeft de ruimtes voorzien van verfijning en elegantie.

*Hotelfaciliteiten: res…

Lees meer

Dag 8 & 9: The Noble House, Évora (2 nachten)

Gelegen in het hart van het historische centrum van Évora, op slechts 2 minuten lopen van de kathedraal van de stad en de Romeinse tempel, is The Noble House een geweldig vertrekpunt om Évora en de hele Alentejo regio te ontdekken.

*Hotelfaciliteiten: restaurant, conciërgeservice, bagageopslag, …

Lees meer

Dag 10: Pure Monchique Hotel, Monchique (1 of 2 nachten)

Pure Monchique Hotel ligt in het hart van het natuurpark Serra de Monchique, in het westen van de Algarve. Ontdek hier enkele van de bekendste stranden in het zuiden van het land: Alvor, D. Ana en Aljezur.

Hotelfaciliteiten: restaurant, spa, conciërgeservice, bagageopslag, wifi

Lees meer
Reisdetails

De heenvlucht tussen de gekozen luchthaven en Porto en de terugvlucht tussen Faro en de gekozen luchthaven zijn in de prijs inbegrepen, evenals een huurauto voor de duur van het verblijf.

Heenvlucht tussen Amsterdam, Eindhoven of Brussel Charleroi en Porto, Portugal

Vertrek in de middag of avond, aankomst in de middag of avond

Terugvlucht tussen Faro, Portugal en Amsterdam

Vertrek in de ochtend, middag of avond, aankomst in de ochtend, middag of avond

Terugvlucht tussen Faro, Portugal en Eindhoven of Brussel Charleroi

Vertrek in de ochtend, aankomst in de ochtend

Als er meerdere vluchtmogelijkheden zijn per dag is het tarief gebaseerd op de goedkoopste vlucht.

Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia en vanaf Eindhoven en Brussel Charleroi vlieg je met Ryanair.

Als je met Transavia vliegt, kun je 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Bij RyanAir kun je 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Als je tegen extra betaling ruimbagage wilt meenemen, kun je contact opnemen met de touroperator.

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
  • Exclusief toeristenbelasting gedurende de reis
Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een directe overeenkomst tussen jou en onze vertrouwde partner voor de levering van je boeking. Onze partner is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de overeenkomst. Sectie 2 van Algemene voorwaarden van Secret Escapes en Algemene voorwaarden van onze partner is van toepassing op deze boeking.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Style in Travel is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Style in Travel beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Verwachte vluchttijden

Als de vlucht inbegrepen is in je deal, zijn de getoonde vluchttijden geschat en dus onderhevig aan wijzigingen. Houd er rekening mee dat je gewenste vertrektijd niet in alle gevallen kan worden gegarandeerd.

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Annulering en wijzigingen

Om je geplande route te wijzigen, een upgrade aan te vragen of als je vragen hebt over je boeking, kun je rechtstreeks contact opnemen met de touroperator op 0031 20 428 05 55 of via e-mail op secretescapes@styleintravel.nl. Voor meer informatie over het beleid van deze aanbieding, kun je terecht op de website van de partner: https://www.styleintravel.nl/

Vluchtbevestiging disclaimer

Vluchttijden en luchtvaartmaatschappijen worden door Style in Travel bevestigd nadat je je boeking hebt gemaakt. Binnen 7 dagen na de bevestiging van je boeking bij ons, ontvang je een e-mail van de touroperator Style in Travel met je definitieve boekingsbevestiging, waarin de exacte vluchttijden voor je specifieke boeking worden bevestigd. De vluchttijden zullen binnen de tijdsparameters en mogelijke luchtvaartmaatschappijen vallen die in deze aanbieding zijn vermeld.

Informatie over route- en hotelvariatie voor rondreizen

De touroperator behoudt zich het recht voor het reisschema te wijzigen als gevolg van onvoorziene omstandigheden, alsook om in uitzonderlijke gevallen hotels van dezelfde of een hogere categorie op een vergelijkbare locatie te boeken.

Huurauto

Ook inbegrepen in deze aanbieding is een huurauto (categorie A) voor de duur van het verblijf, op te halen en in te leveren op de luchthaven. De autohuur is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW verzekering, diefstalverzekering, BTW, luchthaventoeslag en lokale toeslagen, exclusief afkoop eigen risico. Aanvullende verzekeringen kunnen ter plaatse worden afgesloten of vooraf via de touroperator. Een tweede bestuurder kan voor €7,90 + BTW per dag aan het contract toegevoegd worden. De bestuurder moet een creditcard met pincode op eigen naam hebben en moet minimaal 25 jaar oud zijn met een rijbewijs van minimaal één jaar oud; bestuurders onder 25 jaar betalen ter plaatse een toeslag van €8,10 + BTW per dag. Vul bij het boeken de naam van de bestuurder als eerste in.