Sorry, deze aanbieding is verlopen.

  • Vlucht inclusief
  • Accommodatie inclusief

Reis langs Chalkidiki & de Meteora kloosters in Noord-Griekenland

  • Stedentrip
€ 804 -14%
prijs vanaf € 699 per persoon
  • totaalprijs vanaf € 1.398
  • ]
  • Prijs voor: 2 volwassenen

Reis zonder zorgen met de pakketreizen van onze vertrouwde partners.

Bezoek voor meer informatie de Veelgestelde vragen en Algemene voorwaarden van onze partner.

Ontdek pittoreske dorpjes, prachtige kloosters en schitterende stranden tijdens een Fly & Drive door Griekenland, incl. ontbijt, vluchten & huurauto

De onderstaande route is een vaste route langs de hoogtepunten van Noord-Griekenland. De hotelnachten staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de omgeving te verkennen.

Voorgestelde route bij 7 nachten:

Dag 1: De gekozen luchthaven - Thessaloniki

Zodra je vliegtuig is aangekomen in Thessaloniki, haal je je huurauto op en is het tijd om richting je allereerste hotel te rijden: Metropolitan Hotel. Hier zul je de komende nacht vertoeven, incl. ontbijt. Thessaloniki is de op één na grootste stad van Griekenland en staat vol met prachtige Byzantijnse monumenten. Bewonder hier de Witte Toren en de kerk van Panagia Chalkeon, wandel langs de populaire boulevard en struin over het levendige Aristoteles Plein - het Archeologisch Museum mag je vandaag ook zeker niet missen!

Dag 2: Thessaloniki - Veria

Vandaag vervolg je je reis naar bestemming nummer twee: Veria, een stad vol grote pleinen, prachtige huizen en Byzantijnse kerken. Hier slaap je de komende nacht in Hotel Aiges Melathron, incl. ontbijt. Wandel naar het Byzantijns Museum van Veria, verken de wijken Barbouta en Kyriotissa en bezoek het altaar van de apostel Paulus.

Dag 3: Veria - Ioannina

Ioannina is een historische stad aan het glinsterende Meer van Ioannina of Pamvotismeer - een van de oudste meren ter wereld. Reis in minder dan een uur naar de indrukwekkende Vikoskloof, bezoek de twee futuristische Drakolimni meren (‘’Drakenmeer’’), die zijn vernoemd naar een lokale legende, of huur een bootje en vaar naar het grotendeels autovrije Ioannina eiland, dat midden op Meer van Ioannina te vinden is. De komende nacht slaap je in Lake Spirit Boutique Hotel & Spa, incl. ontbijt

Dag 4: Ioannina - Kalambaka

Dag 4 begint met een goed ontbijt, waarna je de koffers achterin de huurauto legt en begint aan een rit van ongeveer 105 kilometer naar Kalambaka. Maak onderweg eerst nog een stop in het pittoreske plaatsje Metsovo voor een smakelijke lunch. De komende twee nachten slaap je in Theatro Hotel Odysseon, incl. ontbijt.

Dag 5: Kalambaka

De bekendste bezienswaardigheid van Kalambaka zijn de Meteora kloosters, hoog gelegen op bijzondere rotsformaties die je wellicht herkent van de James Bond film For your eyes only. Van de 24 kloosters die er ooit stonden, zijn er 7 geopend voor publiek, en 6 van deze kloosters zijn vandaag de dag zelfs nog in gebruik. Je hotel ligt net onder deze imposante rotsen, waardoor je de hele dag door van het verbluffende uitzicht kunt genieten.

Dag 6: Kalambaka - Nea Kallikratia (Chalkidiki)

Op dag 6 is het tijd om Kalambaka in te ruilen voor Chalkidiki, met een kustlengte van meer dan 500 kilometer. Je reist naar Nea Kallikratia, een badplaats aan de westkust van Chalkidiki. Hier zul je de laatste twee nachten doorbrengen in Secret Paradise Hotel & Spa, incl. ontbijt. Vandaag en morgen heb je alle tijd om de pareltjes van Chalkidiki te verkennen - denk aan Kallithea op het schiereiland Kassandra en Nikiti op Sithonia.

Dag 7: Nea Kallikratia (Chalkidiki)

In slechts 20 minuten rijd je van het hotel naar de Petralona grot, een van de meest indrukwekkende en belangrijke grotten van Europa dankzij zijn overvloed aan fossielen. Maar natuurlijk kun je vandaag ook heerlijk rustig aan doen en relaxen op een van de vele schitterende stranden in de omgeving - die niet voor niets vaak worden vergeleken met de Caraïben en de Malediven! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kallithea Beach, Kavourotrypes beach, Sani Beach, of geniet van de Griekse zon op het prachtige Glarokavos Beach.

Dag 8: Nea Kallikratia - Thessaloniki - de gekozen luchthaven

Na het ontbijt stap je voor de laatste keer in je huurauto om richting de luchthaven van Thessaloniki te rijden. Na een rit van ongeveer een half uur lever je de auto weer in op de luchthaven en is het tijd om richting huis te vliegen. Tot ziens Griekenland!

Goed om te weten

  • Bij de rondreis van 10 nachten verblijf je 1 extra nacht in Thessaloniki, Ioannina en Kallikrateia (Chalkidiki)
  • Bij de rondreis van 11 nachten verblijf je 1 extra nacht in Thessaloniki, Ioannina en 2 extra nachten in Kallikrateia (Chalkidiki)
Deze aanbieding is inclusief:
  • 1 of 2 nacht(en) in een Classic kamer in Metropolitan Hotel, Thessaloniki

  • 1 nacht in een Standaardkamer in Hotel Aiges Melathron, Veria

  • 1 of 2 nacht(en) in een Cosy kamer in Lake Spirit Boutique Hotel & Spa, Ioannina

  • 2 nachten in een Classic kamer in Theatro Hotel Odysseon, Kalambaka

  • 2, 3 of 4 nachten in een Standaardkamer in Secret Paradise Hotel & Spa, Nea Kallikratia, Chalkidiki

  • Ontbijt in alle hotels

  • Inclusief huurauto voor de duur van het verblijf (categorie A/Eco, Fiat Panda of vergelijkbaar. Gratis kilometers en basisverzekering inbegrepen)

  • 1 stuk handbagage per persoon

  • Retourvlucht van Amsterdam, Brussel Charleroi, Eindhoven naar Thessaloniki

  • De touroperator voor deze reis is Travel Store in Gorinchem, Nederland

  • De touroperator is aangesloten bij het Calamiteitenfonds, ANVR, SGR, IATA, DTA en BTP

Reisdetails

Dag 1: Metropolitan Hotel, Thessaloniki (1 of 2 nachten)

Metropolitan Hotel ligt op een steenworp afstand van een busstation, vanwaar bussen naar het centrum van Thessaloniki vertrekken. Met de auto duurt de reis ongeveer een kwartier. Geniet van een ontbijtbuffet of à la carte lunch en diner in het “Socrates “ restaurant van het hotel en relax na een la…

Lees meer

Dag 2: Hotel Aiges Melathron, Veria (1 nacht)

Hotel Aiges Melathron ligt op slechts 5 minuten rijden of 15 minuten wandelen van het centrum van Veria, waar je veel gezellige cafés en restaurantjes kunt vinden. Het indrukwekkende Museum of the Royal Tombs at Aigai (Aegae) ligt ongeveer 13 kilometer verderop.

*Hotelfaciliteiten: ontbijtruimt…

Lees meer

Dag 3: Lake Spirit Boutique Hotel & Spa, Ioannina (1 of 2 nachten)

Het Lake Spirit Boutique Hotel & Spa is een stadshotel met 10 kamers, midden in het centrum van Ioannina. Het hotel heeft een speciale uitstraling, gedetailleerde architectuur, en opvallende decoratie, verdeeld over 5 verdiepingen.

*Hotelfaciliteiten: café bistro, kleine gym, spa met sauna en ja…

Lees meer

Dag 4 & 5: Theatro Hotel Odysseon, Kalambaka ( 2 nachten)

Theatro Hotel Odysseon is een volledig gerenoveerd boetiekhotel in het pittoreske stadje Kalambaka. Het uitzicht op Meteora is adembenemend, want het pand ligt net onder de imposante rotsen. Geniet tijdens je verblijf van comfort en uitzonderlijke toegankelijkheid tot de bezienswaardigheden en attr…

Lees meer

Dag 6 & 7: Secret Paradise Hotel & Spa, Nea Kallikratia, Chalkidiki (2, 3 of 4 nachten)

Secret Paradise Hotel & Spa is een sereen hotel in Kallikratia, Chalkidiki. Op minder dan een uur van de luchthaven van Thessaloniki is dit hotel de ideale keuze voor een ontspannen strandvakantie in de buurt van bruisende stedelijke activiteiten.

*Hotelfaciliteiten: restaurant, bar, daktuin, sp…

Lees meer
Reisdetails

De heen- en terugvlucht tussen Amsterdam, Eindhoven of Brussel Charleroi en Thessaloniki, Griekenland zijn in de prijs inbegrepen, evenals een huurauto.

Bij Transavia en Ryanair kun je 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm (zie ook de bepalingen van de luchtvaartmaatschappij). Als je extra hand- of ruimbagage wilt meenemen, kun je contact opnemen met de touroperator.

Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia en vanaf Eindhoven en Brussel Charleroi vlieg je met Ryanair.

Houd er ook rekening mee dat de beperkingen voor bagagegewicht en -afmetingen per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen, controleer hiervoor de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Heen- en terugvlucht tussen Amsterdam, Eindhoven of Brussel Charleroi en Thessaloniki

Heenreis: vertrek in de ochtend of avond, aankomst in de ochtend of avond

Terugreis: vertrek in de ochtend of avond, aankomst in de ochtend of avond

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
  • Exclusief toeristenbelasting gedurende de reis
  • Exclusief bijdrage SGR van € 5,00 pp en afdracht Calamiteitfonds Reisgelden a € 2,50 per boeking
Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een directe overeenkomst tussen jou en onze vertrouwde partner voor de levering van je boeking. Onze partner is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de overeenkomst. Sectie 2 van Algemene voorwaarden van Secret Escapes en Algemene voorwaarden van onze partner is van toepassing op deze boeking.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Travel Store is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Travel Store beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Verwachte vluchttijden

Als de vlucht inbegrepen is in je deal, zijn de getoonde vluchttijden geschat en dus onderhevig aan wijzigingen. Houd er rekening mee dat je gewenste vertrektijd niet in alle gevallen kan worden gegarandeerd.

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Annulering en wijzigingen

Om je geplande route te wijzigen, een upgrade aan te vragen of als je vragen hebt over je boeking, kun je rechtstreeks contact opnemen met de touroperator op +31 183 666 777 of via e-mail op deals@travelstore.nl. Voor meer informatie over het beleid van deze aanbieding, kun je terecht op de website van de partner: https://www.travelstore.nl/

Vluchtbevestiging disclaimer

Vluchttijden en luchtvaartmaatschappijen worden door Travel Store bevestigd nadat je je boeking hebt gemaakt. Binnen 7 dagen na de bevestiging van je boeking bij ons, ontvang je een e-mail van de touroperator Travel Store met je definitieve boekingsbevestiging, waarin de exacte vluchttijden voor je specifieke boeking worden bevestigd. De vluchttijden zullen binnen de tijdsparameters en mogelijke luchtvaartmaatschappijen vallen die in deze aanbieding zijn vermeld.

Informatie over route- en hotelvariatie voor rondreizen

De touroperator behoudt zich het recht voor het reisschema te wijzigen als gevolg van onvoorziene omstandigheden, alsook om in uitzonderlijke gevallen hotels van dezelfde of een hogere categorie op een vergelijkbare locatie te boeken.

Huurauto

Ook inbegrepen in deze aanbieding is een huurauto voor de duur van het verblijf (cat. A/Eco Fiat Panda of vergelijkbaar inclusief gratis kilometers en basisverzekering), op te halen en in te leveren op de luchthaven. Huurvoorwaarden: - Kilometervergoeding: onbeperkt, - Federale belastingen: 23%, - Luchthavenbelasting: inbegrepen, - Brandstof: Het voertuig met hetzelfde peil meenemen en met hetzelfde peil terugbrengen. Controleer altijd de algemene voorwaarden alvorens het contract te ondertekenen, - Minimum leeftijd: 23 jaar, - Maximum leeftijd: 75 jaar (boven de 75 jaar mogelijk met een toeslag van €100 in totaal), - Minimale geldigheidsduur rijbewijs: 1 jaar, - Aantal gewone creditcards: 1, - Let op: een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder is vereist voor de borg (prepaid kaarten of AMEX worden niet geaccepteerd).