Sorry, deze aanbieding is verlopen.

  • Vlucht inclusief
  • Accommodatie inclusief

Fly & Drive Albanië: ontdek stad, strand en cultuur

  • Stedentrip
€ 1.147 -14%
prijs vanaf € 989 per persoon
  • totaalprijs vanaf € 1.978
  • ]
  • Prijs voor: 2 volwassenen

Reis zonder zorgen met de pakketreizen van onze vertrouwde partners.

Bezoek voor meer informatie de Veelgestelde vragen en Algemene voorwaarden van onze partner.

Maak een prachtige rondreis langs de highlights van authentiek Albanië, incl. ontbijt, vluchten, huurauto & luchthaventransfers

De onderstaande route is een voorgestelde route langs de hoogtepunten van Albanië. De hotelnachten staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de perfecte roadtrip samen te stellen.

Voorgestelde route bij 7 nachten:

Dag 1: Gekozen luchthaven - luchthaven Tirana - Tirana

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Tirana, zal een transfer je naar je eerste hotel brengen: Vila 60. Hier zul je de komende nacht vertoeven, incl. ontbijt. Tijdens deze rondreis zul je beschikken over een huurauto voor de periode buiten Tirana, terwijl je tijdens je eerste en laatste dag in Tirana gebruik kunt maken van transfers tussen de luchthaven en het hotel.

Dag 2: Tirana - Berat

Vandaag vertrek je met de huurauto richting Berat, een rit die ongeveer 2 uur zal duren. Berat wordt ook wel ‘’de stad van duizend ramen’’ genoemd en is een van de mooiste en oudste steden van Albanië. Je zult hier twee nachten in Mangalemi Hotel slapen, incl. ontbijt.

Dag 3: Berat

Begin de dag met het Kasteel van Berat, waar je geniet van het uitzicht over Berat en de omliggende bergen, het Onufri museum kunt bezoeken en de kans hebt om de schitterende wandschilderingen te bewonderen. Ontdek daarna de nauwe steegjes van de prachtige Ottomaanse wijk Mangalem en de christelijke wijk Gorica aan de overkant van de rivier. Meng je ‘s avonds onder de locals en flaneer tijdens de xhiro (traditionele avondwandeling) heerlijk over de boulevard.

Dag 4: Berat - Vlorë

Op dag vier is het tijd om Vlorë te verkennen, een moderne badplaats met een boulevard en een gezellig centrum. Slenter door de prachtige oude stad langs het Independence Monument, kom tot rust bij de stranden en baaien, of ga voor idyllische uitzichten naar Kuzum Baba, het hoogste punt van de stad. De komende nacht slaap je in Hotel Bologna, incl. ontbijt.

Dag 5: Vlorë - Sarandë

Neem ruim de tijd voor de mooiste dagrit van je reis! Een bochtige weg voert langs de bergachtige Albanese riviera kust en langs tientallen dorpen. Duik in zee vanaf het kiezelstrand van Dhërmi, bewonder Porto Palermo Castle, of pauzeer tussen de olijfbomen aan het rustige strand van Borsh. Eenmaal aangekomen in Sarandë, zul je één nacht in Brilant Hotel slapen, incl. ontbijt. Sarandë is een levendig vakantieoord aan de Ionische Zee en is perfect voor strandliefhebbers.

Dag 6: Sarandë - Gjirokastër

Pak na het ontbijt je koffers in voor een rit naar Gjirokastër, waar je de komende nacht in Hotel Kalemi 2 zult verblijven, incl. ontbijt. Bezoek onderweg eerst de beroemde Blue Eye (Syri i Kaltër), een prachtige bron met helder, blauw water en een diepte van minstens 50 meter. Struin in Gjirokastra door de Ottomaanse straten met eeuwenoude huizen, en geniet even verderop van het schitterende uitzicht vanaf het Kasteel van Gjirokastër.

Dag 7: Gjirokastër - Tirana

Vandaag keer je terug naar de gemoedelijke hoofdstad Tirana, waar je opnieuw een nacht in Vila 60 zult doorbrengen, incl. ontbijt. In Tirana lever je je huurauto in en heb je nog een laatste dag de tijd om deze prachtige hoofdstad te verkennen. Bezoek de 'Pazari i Ri' markt waar boeren honing, handgemaakte souvenirs en andere lokale producten aanbieden en wandel vervolgens richting het Skanderbegplein met de Et'hem Bey-moskee.

Dag 8: Tirana - luchthaven Tirana - de gekozen luchthaven

Je Fly & Drive langs de parels van Albanië zit er helaas alweer op! Pak na het ontbijt je koffers in - vergeet alle mooie souvenirs niet die je tijdens je rondreis hebt verzameld, en stap daarna in je transfer naar de luchthaven om terug te vliegen richting de gekozen luchthaven.

Goed om te weten

  • Bij de rondreis van 10 nachten verblijf je 1 extra nacht in Tirana, Sarandë en Gjirokastër
  • Bij de rondreis van 11 nachten verblijf je 1 extra nacht in Tirana, Vlorë, Sarandë en Gjirokastër
  • Bij de rondreis van 14 nachten verblijf je 1 extra nacht in Berat, Vlorë en Gjirokastër en 2 extra nachten in Tirana en Sarandë
Deze aanbieding is inclusief:
  • 1 of 2 nacht(en) in een Standaardkamer in Vila 60, Tirana

  • 2 of 3 nachten in een Standaardkamer in Mangalemi Hotel, Berat

  • 1 of 2 nacht(en) in een Standaardkamer in Hotel Bologna, Vlorë

  • 1, 2 of 3 nacht(en) in een Standaardkamer in Brilant Hotel, Sarandë

  • 1 of 2 nacht(en) in een Standaardkamer in Hotel Kalemi 2, Gjirokastër

  • 1 of 2 nacht(en) in een Standaardkamer in Vila 60, Tirana

  • Ontbijt in alle hotels

  • Inclusief transfer van de luchthaven naar het hotel in Tirana en van het hotel in Tirana naar de luchthaven

  • Inclusief huurauto (categorie A) voor de periode buiten Tirana

  • 1 stuk handbagage per persoon

  • Retourvlucht van Amsterdam, Brussel Charleroi naar Tirana

  • De touroperator voor deze reis is Style in Travel in Heerhugowaard, Nederland

  • De touroperator is aangesloten bij het Calamiteitenfonds, ANVR, SGR en SGRZ

Reisdetails

Dag 1: Vila 60, Tirana (1 of 2 nachten)

Vila 60 ligt op slechts 450 meter van het centrum van Tirana en er liggen meerdere restaurants en bars in de buurt. Enkele nabijgelegen bezienswaardigheden op loopafstand zijn Tanners' Bridge, Tirana Castle en het Nationaal Theater voor Opera en Ballet van Albanië.

*Hotelfaciliteiten: restaurant…

Lees meer

Dag 2 & 3: Mangalemi Hotel, Berat (2 of 3 nachten)

Mangalemi Hotel ligt in de wijk Mangalem, op ongeveer 300 meter van het stadscentrum, nabij historische bezienswaardigheden en aan het begin van de oude weg die naar het kasteel leidt. Het is gebouwd op de ruïnes van herenhuizen die ooit toebehoorden aan de beroemde Pasha of Berat (Ahmet Kurt Pasha…

Lees meer

Dag 4: Hotel Bologna, Vlorë (1 of 2 nachten)

Hotel Bologna is gebouwd in 1994 en heeft een perfecte ligging op slechts 200 meter van de zee en nabij het Etnografisch Museum. Het is de ideale locatie om zowel van de zee te genieten als de culinaire wereld en om de stad en de geschiedenis te ontdekken.

*Hotelfaciliteiten: restaurant, cruise …

Lees meer

Dag 5: Brilant Hotel, Sarandë (1, 2 of 3 nachten)

Brilant Hotel is een moderne accommodatie aan de zuidkust van Albanië. De boulevard ligt op slechts 100 meter en het historische centrum van Sarandë ligt op ongeveer 700 meter afstand. Er is een supermarkt op 50 meter van het hotel, terwijl het dichtstbijzijnde restaurant met mediterrane specialite…

Lees meer

Dag 6: Hotel Kalemi 2, Gjirokastër (1 of 2 nachten)

Hotel Kalemi 2 ligt in Gjirokastër, op ongeveer 44 kilometer van het Zaravina meer. In het hotel worden steen en hout samen met oud en nieuw met maximale zorg gecombineerd voor een uniek gevoel en om je het echte Albanië te laten ervaren.

*Hotelfaciliteiten: ontbijt, 24-uursreceptie, roomservice…

Lees meer

Dag 7: Vila 60, Tirana (1 of 2 nachten)

Vila 60 ligt op slechts 450 meter van het centrum van Tirana en er liggen meerdere restaurants en bars in de buurt. Enkele nabijgelegen bezienswaardigheden op loopafstand zijn Tanners' Bridge, Tirana Castle en het Nationaal Theater voor Opera en Ballet van Albanië.

*Hotelfaciliteiten: restaurant…

Lees meer
Reisdetails

De heen- en terugvlucht tussen de gekozen luchthaven en Tirana, Albanië zijn in de prijs inbegrepen, evenals een huurauto voor de periode buiten Tirana en transfers van de luchthaven naar het hotel in Tirana en van het hotel in Tirana naar de luchthaven.

Vluchten tussen Amsterdam en Tirana, Albanië

Heenreis: vertrek in de middag, aankomst in de middag/avond

Terugreis: vertrek in de middag/avond, aankomst in de middag/avond

Vluchten tussen Brussel Charleroi en Tirana, Albanië

Heenreis: vertrek in de ochtend/avond, aankomst in de ochtend/avond

Terugreis: vertrek in de ochtend/avond, aankomst in de ochtend/avond

Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia en vanaf Brussel Charleroi vlieg je met Ryanair.

Als er meerdere vluchtmogelijkheden zijn per dag is het tarief gebaseerd op de goedkoopste vlucht.

Bij Transavia en Ryanair kun je 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm (zie ook de bepalingen van de luchtvaartmaatschappij). Als je extra hand- of ruimbagage wilt meenemen, kun je contact opnemen met de touroperator.

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
  • Exclusief toeristenbelasting gedurende de reis
Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een directe overeenkomst tussen jou en onze vertrouwde partner voor de levering van je boeking. Onze partner is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de overeenkomst. Sectie 2 van Algemene voorwaarden van Secret Escapes en Algemene voorwaarden van onze partner is van toepassing op deze boeking.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Style in Travel is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Style in Travel beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Verwachte vluchttijden

Als de vlucht inbegrepen is in je deal, zijn de getoonde vluchttijden geschat en dus onderhevig aan wijzigingen. Houd er rekening mee dat je gewenste vertrektijd niet in alle gevallen kan worden gegarandeerd.

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Annulering en wijzigingen

Om je geplande route te wijzigen, een upgrade aan te vragen of als je vragen hebt over je boeking, kun je rechtstreeks contact opnemen met de touroperator op 0031 20 428 05 55 of via e-mail op secretescapes@styleintravel.nl. Voor meer informatie over het beleid van deze aanbieding, kun je terecht op de website van de partner: https://www.styleintravel.nl/

Vluchtbevestiging disclaimer

Vluchttijden en luchtvaartmaatschappijen worden door Style in Travel bevestigd nadat je je boeking hebt gemaakt. Binnen 7 dagen na de bevestiging van je boeking bij ons, ontvang je een e-mail van de touroperator Style in Travel met je definitieve boekingsbevestiging, waarin de exacte vluchttijden voor je specifieke boeking worden bevestigd. De vluchttijden zullen binnen de tijdsparameters en mogelijke luchtvaartmaatschappijen vallen die in deze aanbieding zijn vermeld.

Informatie over route- en hotelvariatie voor rondreizen

De touroperator behoudt zich het recht voor het reisschema te wijzigen als gevolg van onvoorziene omstandigheden, alsook om in uitzonderlijke gevallen hotels van dezelfde of een hogere categorie op een vergelijkbare locatie te boeken.

Huurauto

Ook inbegrepen in deze aanbieding is een huurauto (categorie A) voor de periode buiten Tirana, op te halen en in te leveren bij de accommodatie in Tirana. De autohuur is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW verzekering, diefstalverzekering, BTW, luchthaventoeslag en lokale toeslagen, exclusief afkoop eigen risico. Aanvullende verzekeringen kunnen ter plaatse worden afgesloten of vooraf via de touroperator. Een tweede bestuurder kan voor €7 + BTW per dag aan het contract toegevoegd worden. De bestuurder moet een creditcard met pincode op eigen naam hebben en moet minimaal 25 jaar oud zijn met een rijbewijs van minimaal één jaar oud; bestuurders onder 25 jaar betalen ter plaatse een toeslag van €16,53 + BTW per dag. Vul bij het boeken de naam van de bestuurder als eerste in.