• Vlucht inclusief
  • Accommodatie inclusief
  • Transfer inclusief
  • Activiteit inclusief

Beleef het winterwonderland in magisch Fins Lapland

  • Ervaring
  • 3, 4, 5, 6 of 7 nachten
  • Finland
prijs vanaf € 969 per persoon
  • totaalprijs vanaf € 1.938
  • ]
  • Prijs voor: 2 volwassenen
Al 522 keer geboekt

Wij weten dat je plannen kunnen veranderen. Met onze flexibele vakantieaanbiedingen kun jij je reis indien nodig wijzigen!

Je kunt kiezen uit alle beschikbare alternatieve data. Inclusief terugbetaalbare opties. Algemene voorwaarden van toepassing!

Beleef een betoverend Lapland-avontuur - incl. ontbijt, vluchten en husky safari, plus optioneel verblijf in een glazen iglo en halfpension

Welkom in Lapland - een magisch Winter Wonderland en de thuisbasis van de Kerstman. Met besneeuwde landschappen, sprankelende nachtelijke hemelen en prachtige dieren, is Lapland een compleet nieuwe wereld om te ontdekken. Geniet van uitzichten vol glinsterende sneeuw, witte naaldbossen en bevroren meren, en misschien zie je wel het dansende, kleurrijke noorderlicht. Als extra traktatie kun je een nacht verblijven in een glazen iglo aan de oevers van het Ranuanjärvi-meer, waar je het panoramische uitzicht in zalig comfort in je opneemt.

Verscholen in het hart van de Scandinavische wildernis, is het noorden van Finland een van de mooiste regio's ter wereld. Je verblijft in de buurt van Ranua Wildlife Park, de thuisbasis van meer dan 50 arctische soorten zoals ijsberen, poolvossen en sneeuwuilen. Toegang tot het park is bij deze aanbieding inbegrepen, dus je kunt de rijkdom aan wilde dieren op je gemak verkennen. Ga op je eigen wintersafari en probeer onder andere muskusossen, bruine beren, wilde zwijnen en zeearenden te spotten.

Ondanks de kou is er hier genoeg om je op te warmen - ontmoet speelse husky's, rendieren en Finse paarden, ga ijsvissen en meer tijdens een van de onvergetelijke optionele excursies.

Houd er rekening mee dat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is, en we niet kunnen garanderen dat je het tijdens deze reis zal zien.

De sneeuwbedekking is vroeg in het seizoen niet gegarandeerd. Als er onvoldoende sneeuw is gevallen voor je excursie, worden alternatieve activiteiten aangeboden of kan de excursie geannuleerd worden.

Deze aanbieding is inclusief:
  • 3, 4, 5, 6 of 7 nachten, met een optionele nacht in een glazen iglo

  • Ontbijt (optioneel halfpension upgrade beschikbaar tijdens boekingsproces)

  • Onbeperkte toegang tot Ranua Wildlife Park

  • Gebruik van winteroveralls

  • Huskysafari van 30 minuten

  • Transfers

  • Retourvlucht van Amsterdam, Brussel Zaventem, Düsseldorf naar Rovaniemi

Lieflijk Lapland

Fins Lapland verbaast met zijn woeste en besneeuwde, sprookjesachtige landschap. Rovaniemi - de hoofdstad van Lapland en de officiële woonplaats van de Kerstman - bruist van de attracties die geschikt zijn voor alle soorten reizigers, van gezinnen tot sensatiezoekers. Naast de vele bezienswaardigheden vind je hier ook het Arktikum museum en science centre, en natuurlijk het unieke Santa Claus Village.

Ongeacht wanneer je besluit te komen, de avonturen die je vanaf hier kunt beleven zijn vrijwel grenzeloos. Van avontuurlijke excursies op zoek naar het fabelachtige noorderlicht tot huskysafari's en ontmoetingen met ongelooflijke wilde dieren, je bevindt je midden in een onvergetelijk winterlandschap.

Hotels

We werken samen met onze betrouwbare partners in de regio om je het best mogelijke verblijf te bieden.

Nadat je een datum hebt geselecteerd in de kalender, krijg je alle informatie over de hotels waarin je zult verblijven te zien.

Faciliteiten van alle hotels

Lees meer
Excursies

Husky safari (ca. 30 minuten) - inbegrepen in alle pakketten

Geniet in stijl van het prachtige landschap van Lapland met een huskysafari. Deze sfeervolle safari duurt 30 minuten en neemt je mee door het bos rondom Ranua Wildlife Park. Je krijgt eerst een korte rijles om de slee te te leren navigeren, voordat je met deze slimme en mooie honden door de sneeuw vliegt. Onderweg neem je een korte pauze om de beeldschone uitzichten te bezichtigen. Tijdens de rit werkt een van de volwassen gasten als chauffeur, terwijl de ander van de rit kan genieten en het prachtige omliggende landschap kan bewonderen. Daarna kun je de husky's aaien en ze bedanken voor een onvergetelijke rit!

Optionele excursies

Noorderlicht slee safari (ca. 2 uur)

Ga op zoek naar het magische noorderlicht tijdens een sleetocht door het winterlandschap. Deze sfeervolle tour is een avondrit van twee uur, waarbij je stopt om te genieten van in een roetpot gemaakte koffie bij een laaiend kampvuur. Als je geluk hebt, kun je het prachtige noorderlicht bewonderen. Houd er rekening mee dat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is, en we niet kunnen garanderen dat je het tijdens deze reis zal zien.

Sneeuwscootersafari naar Finse paardenboerderij

Maak tijdens deze speciale excursie kennis met de lokale Finse paardenboerderij. De twee uur durende excursie begint met een sneeuwscooterrit vanuit het Wildlife Park met gids. Tijdens je bezoek kun je kennismaken met de paarden van de stal en andere dieren op de boerderij, zoals Noordelijke Finncattle koeien, kippen en konijnen. Als er onvoldoende sneeuw ligt voor de sneeuwscooter, reis je met de auto naar de boerderij.

Noorderlicht sneeuwscooter tour

Je begint met de rij-instructies van de gids, voordat je op weg gaat langs de bosroute. Tijdens de reis zijn er een aantal pauzes om te genieten van warme dranken bij het kampvuur, voordat je enkele van de meest pittoreske routes in Ranua gaat verkennen met een gids die je meer zal vertrellen over deze unieke vorm van reizen. Als je geluk hebt, zie je ook het prachtige noorderlicht.

Husky safari (ca. 1 uur)

Geniet in stijl van het prachtige landschap van Lapland met een huskysafari. Deze sfeervolle safari duurt ongeveer een uur en loopt dwars door het bos, rondom Ranua Wildlife Park. Je krijgt eerst een korte rijles om de slee te te leren navigeren, voordat je met deze slimme en mooie honden door de sneeuw vliegt. Onderweg neem je een korte pauze om de beeldschone uitzichten te bezichtigen. Tijdens de rit werkt een van de volwassen gasten als chauffeur, terwijl de ander van de rit kan genieten en het prachtige omliggende landschap kan bewonderen. Halverwege de rit is er een kans om van chauffeur te wisselen. Daarna kun je de husky's aaien en ze bedanken voor zo'n onvergetelijke rit!

Noorderlicht sneeuwscootertocht naar Lapse hut

Maak een reis per sneeuwscooter door het betoverende nachtlandschap, op zoek naar het mystieke noorderlicht. Daarna kun je ook een traditionele Lapse hut bezoeken en genieten van een diner en warme dranken.

Sneeuwscootersafari naar een rendierboerderij

Maak een ritje op een sneeuwscooter naar een lokale rendierboerderij, voordat je deze majestueuze dieren ontmoet en meer te weten komt over hun geschiedenis en rol in de traditionele Lapse cultuur. Je gids geeft je instructies voor het besturen van de sneeuwscooter voordat je op weg gaat naar Laivala, een traditionele rendierboerderij met meer dan 300 rendieren. Je kunt ook een rendierrit maken in een arrenslee. Na de rendierrit geniet je van een warm drankje en een kleine snack in de hut voordat je terugkeert.

IJsvissafari per sneeuwscooter

Tijdens deze onvergetelijke ijsvistrip naar Ranuanjärvi leer je de kunst van het traditionele ijsvissen door een lokale gids. Je leert een gat in het ijs te openen - en als je geluk hebt, vang je misschien een paar vissen. Na afloop kun je opwarmen met warm drankje bij het kampvuur en de net gevangen vis bereiden.

Finse paardensafari

Een traditionele Finse arrensleetocht neemt je mee terug in de tijd door het pittoreske landschap van Lapland.

Santa's Secret Cabin bezoek

Onder leiding van de safarigids stap je eerst aan boord van een sneeuwscooter die wacht bij de receptie van Holiday Village Gulo Gulo, waar je gids zal uitleggen hoe je met de slee door het donkere bos rijdt. Na een korte rit kun je misschien vreemde lichtjes tegenkomen die midden in het bos schijnen, voordat je het erf van het geheime huisje bereikt, versierd met lantaarns. Neem een kijkje door de ramen om te zien of er iemand binnen is, en misschien zie je de kerstman binnen in een schommelstoel zitten.

Husky safari (ca. 2 uur)

Geniet in stijl van het prachtige landschap van Lapland met een huskysafari. Deze sfeervolle safari duurt twee uur en loopt dwars door het bos, rondom Ranua Wildlife Park. Je krijgt eerst een korte rijles om de slee te te leren navigeren, voordat je met deze slimme en mooie honden door de sneeuw vliegt. Onderweg neem je een korte pauze om de beeldschone uitzichten te bezichtigen. Tijdens de rit werkt een van de volwassen gasten als chauffeur, terwijl de ander van de rit kan genieten en het prachtige omliggende landschap kan bewonderen. Halverwege de rit is er een kans om van chauffeur te wisselen. Daarna kun je de husky's aaien en ze bedanken voor zo'n onvergetelijke rit!

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Betaling

Als je deze reis minimaal 35 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De waarborg zal 50% van de totaalprijs bedragen, plus de boekingskosten en de reis- en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing). Je vindt de bedragen van elke betaling en uiterste datum voor elke betaling in de laatste stap van het boekingsproces.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een rechtstreeks contract tussen jou en Secret Escapes GmbH voor het leveren van je pakket. Secret Escapes treedt op als de verantwoordelijke touroperator en is daarom aansprakelijk voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. Voorwaarden en het annuleringsbeleid zijn van toepassing op deze boeking.

Secret Escapes GmbH, ingeschreven in het handelsregister van de districtsrechtbank van Charlottenburg onder nummer HRB 138671 B, met kantooradres c/o WeWork, Stresemannstraße 123, 10963 Berlin.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Secret Escapes GmbH is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Secret Escapes GmbH beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Wijzigingen opslaan

Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces.

Noorderlicht

Houd er rekening mee dat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is, en we niet kunnen garanderen dat je het tijdens deze reis zal zien.

Weersomstandigheden

Sommige activiteiten zijn afhankelijk van het weer en de sneeuwcondities. Als het om wat voor reden dan ook niet mogelijk is om (een deel van) de activiteit vanwege het weer of de sneeuwcondities, zal Ranua Resort de activiteit in een aangepaste vorm uitvoeren.

Als het weer of de sneeuwsituatie het gebruik van bijvoorbeeld een slee of een sneeuwscooter niet toestaat, kan de slee worden vervangen door de zomeruitrusting en kan de sneeuwscooter worden vervangen door een auto. Houd er rekening mee dat de weers- en sneeuwsituatie in Finland elk jaar varieert en dat we in oktober en november geen permanente sneeuwbedekking kunnen garanderen.

Als het niet mogelijk is om de activiteit uit te voeren vanwege weers- of sneeuwcondities, zal Ranua Resort een andere dag aanbieden of een eventuele restitutie met de touroperator onderhandelen.

Ranua Resort maakt de definitieve timing en dienstregelingen op de aankomstdag. Ranua Resort behoudt zich het recht voor om indien nodig wijzigingen aan te brengen in haar timing en dienstregelingen.

Halfpension basis

De upgrade naar halfpension is inclusief een driegangendiner met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. We raden aan om van te voren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Het diner wordt 's avonds geserveerd tot middernacht in het restaurant. Indien gasten later dan verwacht arriveren, zal de receptie haar best doen om vooraf contact met hen op te nemen of ze liever in het restaurant of in hun accommodatie willen eten. Indien gewenst, of wanneer je na middernacht in het hotel aankomst, bezorgt het restaurant de maaltijd bij het gastenverblijf. De maaltijd bestaat salade, soep, hartige taart, brood en dessert (het restaurant behoudt zich het recht voor om het menu te wijzigen).

Voor gasten die in de vroege uurtjes arriveren, heeft het restaurant ook opties, zodat gasten zich niet naar het restaurant hoeven te haasten voor het ontbijt.