• Vlucht inclusief
  • Accommodatie inclusief

Legendarische Oriënt Express treinreis door Centraal-Europa

  • Ervaring
  • 10 nachten
prijs vanaf € 1.749 per persoon
  • totaalprijs vanaf € 3.498
  • ]
  • Prijs voor: 2 volwassenen
Al 11 keer geboekt

Reis zonder zorgen met de pakketreizen van onze vertrouwde partners.

Bezoek voor meer informatie de Veelgestelde vragen en Algemene voorwaarden van onze partner.

Reis dwars door Centraal-Europa over de oude route van de Oriënt Express, incl. ontbijt in de hotels, treintickets, terugvlucht, opt. excursies & meer

De onderstaande treinrondreis heeft een vaste route. De hotelnachten en treinreizen staan vast, maar verder heb je alle vrijheid om de omgeving te verkennen.

Route bij 10 nachten:

Dag 1: Amsterdam/Brussel - Wenen

Vandaag begint je legendarische treinreis over de oude route van de Oriënt Express! Pak je koffers in en vertrek met de trein vanuit Amsterdam of Brussel richting het prachtige Wenen. Hier zul je twee nachten in MOOONS Vienna doorbrengen, incl. ontbijt.

Dag 2: Wenen

Van Schloss Schönbrunn en de Stephansdom tot de Weense Staatsopera en het Prater - Wenen heeft een groot aantal bezienswaardige attracties die je zeker niet mag missen. Na je bezoek aan deze highlights wandel je een van de vele traditionele koffiehuizen in voor een welverdiend rustmoment. Geniet van een kop koffie met een flinke punt Sachertorte of ga voor overheerlijke Kaiserschmarrn.

Dag 3: Wenen - Boedapest

Op dag drie vertrek je uit Wenen en stap je in de trein richting Boedapest, waar je twee nachten in Atrium Fashion Hotel zult vertoeven, incl. ontbijt. De indrukwekkende hoofdstad van Hongarije wordt door de Donau in tweeën gesplitst en bestaat uit twee delen: Boeda en Pest. Het bruisende centrum van de stad ligt in Pest en het rustigere deel met mooie uitzichtpunten kun je vinden in Boeda.

Dag 4: Boedapest

Boedapest staat vooral bekend om zijn thermische baden, maar andere bezienswaardigheden zijn ook zeker de moeite waard. Denk aan de Burcht van Boeda, de Sint-Stefanusbasiliek en de negen bruggen van de stad - waarvan de bekendste de Kettingbrug is. De stad is niet alleen boven de grond prachtig, maar onder de grond ligt ook een heel netwerk van grotten die je kunt bezoeken. Boek een rondleiding met gids en bewonder prachtige druipsteen en stalagmietenformaties.

Dag 5: Boedapest - nachttrein naar Boekarest

Nadat je nog een dag in Boedapest hebt doorgebracht, zul je per nachttrein van Boedapest naar Boekarest reizen. Je slaapt vannacht in een 4-persoons coupé. Kies je voor de Premium treinrondreis, dan overnacht je in een privé 2-persoons coupé. De treinreis is op basis van logies, dus vergeet niet om wat heerlijke snacks en een ontbijtje uit Boedapest mee te nemen!

Dag 6: Boekarest

Zodra je bent aangekomen in Boekarest, check je in bij Hotel Capitol, waar je een nacht zult verblijven, incl. ontbijt. De Roemeense hoofdstad Boekarest is een stad vol groene parken, mooie paleizen en prachtige gebouwen. Hier kun je ook het grootste gebouw van Europa vinden, het Parlementspaleis. Wandel door het oude centrum, bezoek enkele van de beste musea van het land en vergeet Herăstrău Park ook niet: in dit park staan tientallen standbeelden van beroemde figuren uit de hele wereld, waaronder William Shakespeare en Michael Jackson.

Dag 7: Boekarest - Sofia

Vandaag reis je met de trein richting Sofia, waar je een nacht in Rosslyn Central Park Hotel Sofia zult slapen, incl. ontbijt. Sofia ligt in het hart van de Balkan en heeft een rijke historie. Bezoek het Plein van Bulgarije met het indrukwekkende Cultuurpaleis, loop door de ondergrondse ruïnes van Serdica, of koop tickets voor het fascinerende Museum of Illusions. De enorme Bulgaars-orthodoxe kathedraal Alexander Nevski moet je ook zeker gezien hebben tijdens je reis door Sofia. Heb je overdag niet genoeg tijd? 's Avonds is de kathedraal prachtig verlicht en net zo mooi om te zien!

Dag 8: Sofia - nachttrein naar Istanbul

Na een laatste dag sightseeing in Sofia, zul je opnieuw in de nachttrein stappen. Dit keer reis je van Sofia naar Istanbul. Je slaapt vannacht in een 4-persoons coupé. Kies je voor de Premium treinrondreis, dan overnacht je in een privé 2-persoons coupé. Ontbijt is niet inbegrepen, dus vergeet niet om wat Bulgaarse banitsa en ayran voor onderweg mee te nemen!

Dag 9-10: Istanbul

Zodra je bent aangekomen in Istanbul, check je voor de komende twee nachten in bij Innova Sultanahmet Hotel, incl. ontbijt. Deze Turkse metropool is een smeltkroes van culturen dankzij de ligging op de grens tussen Europa en Azië. Bezoek de indrukwekkende Hagia Sophia kathedraal die na 1000 jaar werd omgebouwd tot moskee, struin langs geurige specerijen, glinsterende sieraden en handgemaakt aardewerk op de Grand Bazaar, of bewonder de wonderschone Sultan Ahmet moskee - ook wel bekend als de Blauwe moskee.

Dag 11: Istanbul - de gekozen luchthaven

Vandaag is je magische treinreis helaas ten einde gekomen. Na het ontbijt is het tijd om je koffers weer te pakken en richting de luchthaven van Istanbul te reizen, vanwaar je terug zult vliegen naar Amsterdam of Brussel.

Deze aanbieding is inclusief:
  • 2 nachten in een Standaardkamer in MOOONS Vienna, Wenen

  • 2 nachten in een Standaardkamer in Atrium Fashion Hotel, Boedapest

  • 1 nacht in de nachttrein van Boedapest naar Boekarest

  • 1 nacht in een Standaardkamer in Hotel Capitol, Boekarest

  • 1 nacht in een Standaardkamer in Rosslyn Central Park Hotel Sofia, Sofia

  • 1 nacht in de nachttrein van Sofia naar Istanbul

  • 2 nachten in een Standaardkamer in Innova Sultanahmet Hotel, Istanbul

  • Inclusief ontbijt in alle hotels

  • Op basis van logies in alle nachttreinen

  • Treintickets (2e klas incl. zitplaatsreservering) van Amsterdam/Brussel South Midi-Wenen, van Wenen-Boedapest en van Boekarest-Sofia

  • Nachttrein van Boedapest-Boekarest en van Sofia-Istanbul (gedeelde 4-persoons coupé, of privé 2-persoons coupé bij boeking van een Premium treinrondreis)

  • Privé transfers in Boekarest, Sofia en Istanbul (station-hotel v.v./hotel-luchthaven)

  • 1 stuk handbagage van maximaal 10 kg en 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg per persoon

  • Retourvlucht van Amsterdam, Brussel Zaventem naar Istanbul Atatürk

  • De touroperator voor deze reis is Tiara Tours

  • Enkel bij boeking van treinrondreizen met excursies:

  • Excursie Wenen (3,5 uur): Wandel samen met een privégids door het historische centrum van Wenen langs de Weense Staatsopera, het keizerlijk paleis Hoĩurg en het Sisi Museum.

  • Excursie Boedapest (3 uur):Bewonder de hoogtepunten van de stad met een wandeling langs de kettingbrug, St. Stephen Basiliek en Andrássy boulevard, en beklim ten slotte de Gellértberg voor een fantastisch uitzicht.

  • Excursie Istanbul (8 uur): Ontdek de culturele rijkdom van Istanbul met o.a. een bezoek aan 'de Blauwe moskee', de Grand Bazaar en het Topkapi paleis

Reisdetails

Dag 1 & 2: MOOONS Vienna, Wenen (2 nachten)

Met zijn centrale ligging tegenover het nieuwe centraal station van Wenen is MOOONS goed verbonden met het openbaar vervoer. In slechts drie haltes reis je naar de Stephansdom en het stadscentrum. Het hotel beschikt onder andere over een seizoensgebonden rooftop bar en een restaurant waar je terech…

Lees meer

Dag 3 & 4: Atrium Fashion Hotel, Boedapest (2 nachten)

Het trendy Atrium Fashion Hotel ligt in het centrum van Boedapest, op ongeveer 20 minuten lopen van bezienswaardigheden zoals de Sint-Stefanusbasiliek, de Hongaarse Opera en het Terror Háza Múzeum. Je kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer, op ongeveer 3 minuten lopen van het hotel. Het ho…

Lees meer

Dag 5: Nachttrein Boedapest - Boekarest (1 nacht)

Vannacht reis je per nachttrein van Boedapest naar Boekarest, waar je in een 4-persoons coupé zult slapen. Kies je voor de Premium treinrondreis, dan zul je in een privé 2-persoons coupé overnachten.

Lees meer

Dag 6: Hotel Capitol, Boekarest (1 nacht)

Hotel Capitol ligt in het hart van Boekarest, dicht bij tal van bedrijven, winkels en musea. In minder dan 2 minuten lopen bereik je het voetgangersgebied van de oude binnenstad. Het hotel beschikt onder andere over een restaurant, snelle wifi en airconditioning.

*Hotelfaciliteiten: restaurant, …

Lees meer

Dag 7: Rosslyn Central Park Hotel Sofia, Sofia (1 nacht)

Rosslyn Central Park Hotel Sofia ligt in het meest aantrekkelijke deel van het stadscentrum aan de Vitosha Boulevard en combineert modern design met comfort en Bulgaarse gastvrijheid. Het hotel beschikt onder andere over een restaurant, roomservice en een wasserij, strijkservice en stomerij.

*Ho…

Lees meer

Dag 8: Nachttrein Sofia - Istanbul (1 nacht)

Vannacht reis je per nachttrein van Sofia naar Istanbul, waar je in een 4-persoons coupé zult slapen. Kies je voor de Premium treinrondreis, dan zul je in een privé 2-persoons coupé overnachten.

Lees meer

Dag 9 & 10: Innova Sultanahmet Hotel, Istanbul (2 nachten)

Innova Sultanahmet Hotel ligt in de historische wijk Sultanahmet, op enkele minuten lopen van de Grote Bazaar en de Blauwe Moskee. Het hotel beschikt onder andere over een restaurant, bar, lounge, dakterras en spa.

Hotelfaciliteiten: restaurant, bar, lounge, spa, airconditioning, wifi

Lees meer
Reisdetails

De treinreizen vanaf Amsterdam of Brussel South Midi zijn in de prijs inbegrepen, evenals de terugvlucht van Istanbul naar Amsterdam of Brussel (let op: de heenreis is per trein, enkel de terugreis is per vliegtuig).

Per persoon is 1 stuk handbagage van maximaal 10 kg en 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg inbegrepen, evenals privé transfers in Boekarest, Sofia en Istanbul (station - hotel/hotel-luchthaven) en treintickets overdag voor je bestemmingen.

Vlieg je terug naar Amsterdam, dan reis je met KLM of Turkish Airlines. Vlieg je terug naar Brussel, dan reis je met Turkish Airlines.

Houd er ook rekening mee dat de beperkingen voor bagagegewicht en -afmetingen per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen, controleer hiervoor de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Duur van de treinreis

Amsterdam/Brussel South Midi - Wenen: +/- 10 uur

Wenen - Boedapest: +/- 2,5 uur

Boedapest - Boekarest : +/- 17 uur (nachttrein)

Boekarest - Sofia: +/- 9 uur

Sofia - Istanbul: +/- 12 uur (nachttrein)

Terugvlucht tussen Istanbul, Turkije en Amsterdam

Vertrek om 14:10 of 17:00 uur, aankomst om 16:45 of 19:35 uur

Terugvlucht tussen Istanbul, Turkije en Brussel

Vertrek in de middag, aankomst in de middag

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
  • Exclusief toeristenbelasting gedurende de reis
Aanvullende informatie
Voorwaarden

Je boeking is een directe overeenkomst tussen jou en onze vertrouwde partner voor de levering van je boeking. Onze partner is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de overeenkomst. Sectie 2 van Algemene voorwaarden van Secret Escapes en Algemene voorwaarden van onze partner is van toepassing op deze boeking.

Paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten

De paspoort-, visum- en gezondheidsvereisten (inclusief die in verband met COVID-19) op het moment van boeken kunnen worden geraadpleegd op de website van Buitenlandse Zaken van je eigen overheid via deze links: Nederland of België. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je hele reisgezelschap in het bezit is van de benodigde reis- en gezondheidsdocumenten, en voldoen aan alle andere immigratie- en inreisvereisten, voordat je op reis vertrekt.

Richtlijn (EU) 2015/2302

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Onderneming Tiara Tours is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Onderneming Tiara Tours beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

Verwachte vluchttijden

Als de vlucht inbegrepen is in je deal, zijn de getoonde vluchttijden geschat en dus onderhevig aan wijzigingen. Houd er rekening mee dat je gewenste vertrektijd niet in alle gevallen kan worden gegarandeerd.

Reisverzekering

Wij raden je aan een passende verzekering af te sluiten voor het soort reis dat je hebt geboekt, of het nu gaat om een binnenlandse of buitenlandse reis. Afhankelijk van je beschermingsniveau (en wij raden altijd een zo uitgebreid mogelijke dekking aan), dekt je reisverzekering annuleringen, medische zorg, familiale noodgevallen, verlies van bagage, insolventie van de touroperator en andere risico's.

Annulering en wijzigingen

Om je geplande route te wijzigen, een upgrade aan te vragen of als je vragen hebt over je boeking, kun je rechtstreeks contact opnemen met de touroperator op 31765652879 of via e-mail op info@tiaratours.nl. Voor meer informatie over het beleid van deze aanbieding, kun je terecht op de website van de partner: https://www.tiaratours.nl/annuleringsvoorwaarden/

Vluchtbevestiging disclaimer

Vluchttijden en luchtvaartmaatschappijen worden door Tiara Tours bevestigd nadat je je boeking hebt gemaakt. Binnen 7 dagen na de bevestiging van je boeking bij ons, ontvang je een e-mail van de touroperator Tiara Tours met je definitieve boekingsbevestiging, waarin de exacte vluchttijden voor je specifieke boeking worden bevestigd. De vluchttijden zullen binnen de tijdsparameters en mogelijke luchtvaartmaatschappijen vallen die in deze aanbieding zijn vermeld.

Informatie over route- en hotelvariatie voor rondreizen

De touroperator behoudt zich het recht voor het reisschema te wijzigen als gevolg van onvoorziene omstandigheden, alsook om in uitzonderlijke gevallen hotels van dezelfde of een hogere categorie op een vergelijkbare locatie te boeken.