Het spijt ons, deze aanbieding is afgelopen

 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
 • Inclusief huurauto
 • Inclusief activiteit

Prachtige tegelkunst in Portugese steden

 • Rondreis
 • 7 of 10 nachten
 • Portugal
Nu vanaf € 569
 • per persoon vanaf
 • o.b.v. 2 personen

Maak een culturele rondreis door Porto, Sintra en Lissabon incl. hotels met ontbijt, huurauto, azulejos workshop en heen- en terugvlucht

Als je ergens kunt genieten van de prachtige Portugese tegels genaamd azulejos dan is het wel in Porto, Sintra en Lissabon. De kleurrijke tegels sieren in deze steden muren van huizen, paleizen, kerken en zelfs metrostations en geven ieder gebouw zo een uniek karakter. Tijdens je inbegrepen azulejo workshop in Porto kun je je creativiteit gebruiken om je eigen unieke tegel te maken. Een expert in deze kunstvorm laat je met enthousiasme en passie kennismaken met deze Portugese traditie. Maar dat is slechts het begin van deze rondreis. Vanuit Porto rijd je in je huurauto naar Sintra en Lissabon. Hier kun je nog meer prachtige azulejo kunstwerken ontdekken, je laten betoveren door kleurrijke historische gebouwen en je mee laten slepen door de bruisende sfeer die in deze steden hangt. Geniet van mediterrane flair in Porto, slenter door de straten van prachtige Sintra, luister naar de klanken van de fado in Lissabon en bewonder azulejos in alle kleuren van de regenboog overal waar je komt.

Deze aanbieding is inclusief:
 • Rondreis door Portugal: 7 of 10 nachten
 • Met ontbijt
 • Portugese tegels workshop
 • Huurauto
 • Vlucht van Zaventem, Charleroi naar Porto en van Lissabon naar Zaventem, Charleroi

Hotels

We werken samen met onze vertrouwde partners in de regio om je het best mogelijke verblijf te bieden.

Nadat je een datum hebt geselecteerd in de kalender, krijg je alle informatie over de hotels waarin je zult verblijven te zien.

Faciliteiten van alle hotels

Reisschema

Dag 1 & 2: Porto

Deze reis staat volledig in het teken van de rijke cultuur van Portugal en je begint deze ontdekkingstocht vandaag in Porto. Haal je huurauto op als je geland bent op de luchthaven en rijd naar je hotel in het centrum van Porto om in te checken en je bagage af te zetten. Fris je even op en duik … Lees meer

Dag 3 & 4: De omgeving van Sintra

Op dag 3 neem je afscheid van Porto en rijd je in de richting van Sintra. Deze stad ligt tegen de helling van het gebergte Serra de Sintra in het westelijke puntje van Portugal. Geniet in deze omgeving van prachtige landschappen die variëren van woeste kliffen aan de kust tot mooie zandstranden … Lees meer

Dag 5 - 7: Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal is de laatste bestemming van je rondreis. Een mooie mix van cultuur, geschiedenis en architectuur wacht hier op je. Met je tijdens de azulejos workshop opgedane kennis zul je Lissabon vanuit een heel nieuw perspectief ontdekken.

Wandel door de stad en … Lees meer

Azulejo workshop

In de Bramica Pottery studio leer je alles over Azulejos - de bekende Portugese tegels. Teresa, de eigenares van de studio, is een expert in keramiek en zij leert je met enthousiasme en passie om je eigen tegel te maken. Duik in de geschiedenis en de ambacht van de Portugese azulejos en leer meer over de verschillende technieken en stijlen. Je zelfgemaakte tegel moet uiteindelijk de oven in om gebakken te worden. Dit bakproces duurt langer dan de workshop zelf en daarom wordt je zelfgemaakte tegel met de post naar je toegezonden als deze klaar is.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en omvat alle benodigdheden en drankjes (koffie, water, thee) en vindt plaats in het Portugees en Engels.

Weetje: Het woord "azulejos" komt uit het Arabisch ("az-zellij") en betekent "tegels" of "gepolijste steen".

calendar illustration
Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van deze aanbieding
Exclusief
 • Boekingskosten € 10
 • Waarborgsom voor de huurauto
 • Brandstof voor de huurauto
 • Mogelijke parkeerkosten en tolgelden
Betaling

Als je deze reis minimaal 42 dagen voor je vertrek boekt, dan kan je ervoor kiezen om in termijnen te betalen. De waarborg zal 50% van de totaalprijs bedragen, plus de boekingskosten en de reis- en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing). Je vindt de bedragen van elke betaling en uiterste datum voor elke betaling in de laatste stap van het boekingsproces.

Praktische informatie
Voorwaarden

Uw boeking is een rechtstreeks contract tussen u en Secret Escapes Limited voor het leveren van uw pakket. Secret Escapes treedt op als de verantwoordelijke touroperator en is daarom aansprakelijk voor de correcte uitvoering van de overeenkomst. De Secret Escapes algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op deze boeking.

Secret Escapes Limited is een bedrijf dat geregistreerd is in Engeland en Wales onder nummer 07026107, gevestigd te 120 Holborn, Londen, EC1N 2TD. © Secret Escapes 2020

Prijswijzigingen

De vluchten die bij deze reis aangeboden worden zijn vatbaar voor wijzigingen qua prijs en beschikbaarheid. Het is mogelijk dat dit tijdens het boekingsproces nog verandert. Als dat het geval is, dan zal je hier altijd een melding voor ontvangen tijdens het boeken.

Covid-19

Wegens de COVID-19 pandemie zijn er mogelijk extra veiligheidsmaatregelen van kracht op je bestemming. Deze maatregelen kunnen op zeer korte termijn veranderen. Kijk daarom vlak voor vertrek na wat de maatregelen zijn aan de hand van het buitenlandse overheidsadvies van België.

Huurauto

Er geldt een eigen risico in geval van schade aan of diefstal van de huurauto. Je dient hiervoor een waarborgsom te betalen bij het ophalen van de huurauto. Meer informatie hierover ontvang je in de reisbescheiden.

Kamerbezetting

Maximaal 2 personen per kamer

Eenpersoonstoeslag

Reis je alleen? Dan betaal je een toeslag afhankelijk van de gekozen reisperiode en reisduur. In het boekingsproces zie je de uiteindelijke prijs

Kinderkorting

De kinderkorting is gebaseerd op de vertrekdatum en de duur van de reis. Ga door met het boekingsproces om de uiteindelijke prijs te zien.

Baby's van 0 tot 1 jaar krijgen korting op het vliegticket, maar krijgen geen eigen stoel in het vliegtuig toegewezen of ingecheckte bagage

Huisdieren

Helaas niet toegestaan

Terugreis naar luchthaven

Plan genoeg tijd in om naar de luchthaven te rijden en je huurauto in te leveren

Vluchttijden

Let erop dat vluchten kunnen wijzigen, vertraagd kunnen zijn of uitgesteld kunnen worden door de luchtvaartmaatschappij en dat vluchttijden onder voorbehoud zijn. Vergeet niet om de precieze vertrektijden voor vertrek nog te raadplegen op de website van de luchtvaartmaatschappij of de luchthaven om onaangename verrassingen te vermijden.

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisdocumenten ten laatste vijf dagen voor vertrek.

Onvoorziene gebeurtenissen

Als gevolg van onvoorziene omstandigheden kan het beschreven reisschema worden gewijzigd